Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Θερμοπρόσοψη

Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης
Κατή Μαρία & Σια ο.ε. | Οικοδομικά Υλικά Λήμνος
Σύστημα  THERMOKAPA
Το αποδοτικότερο και πληρέστερο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης τοίχων που προσφέρει την κορυφαία επιλογή θερμομόνωσης σε αξιοπιστία, αντοχή, ευελιξία και οικονομία συνδυάζοντας την χρήση όλων των επιλογών από μονωτικά υλικά, οργανικά και ανόργανα υλικά για συγκόλληση και στρώση ενίσχυσης και όλους τους οργανικούς σοβάδες, αποχρώσεις και διακοσμητικές επιφάνειες.. 
 

 

Thermokappa

 

Κορυφαία αντοχή στον χρόνο και στο περιβάλλον
Το σύστημα της BAUER βασίζεται σε θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης ή διογκωμένης πολυστερίνης με γραφίτη παρέχοντας άριστη θερμομόνωση, πολύ καλή διαπνοή του κτιρίου, εξαιρετική αντοχή σε καταπονίσεις και σταθερότητα για πολλές δεκαετίες. Όλα τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να αντέξουν όλες τις καταπονήσεις που δέχονται καθημερινά οι εξωτερικοί τοίχοι των κτιρίων προσφέροντας την μέγιστη αντοχή σε ρηγματώσεις και κρούσεις.

Όλα τα υλικά του συστήματος THERMOKAPA είναι προϊόν αδιάκοπης έρευνας για τον συνδυασμό της υψηλότερης ποιότητας α’ υλών με την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές δυνατότητες της BAUER ώστε να εξασφαλίζουν την κορυφαία ανθεκτικότητα και ποιότητα.

Με την χρήση ειδικής αυτοσβενούνενης πολυστερίνης, απολύτως άκαυστων, ανόργανων συγκολλητικών και σοβάδων και περιορισμένης αναφλεξιμότητας εξωτερικά επιχρίσματα. Το σύστημα παρέχει κορυφαία ασφάλεια και είναι ιδανικό τόσο για νέα κτίρια όσο και για ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων.

 

 1. Kapa 11 / Ecoflex :
  Ινοπλισμένες, τσιμεντοειδούς βάσης, κόλλες θερμομονωτικών πλακών με ιδιαίτερα υψηλή πρόσφυση και συγκόλληση για μέγιστη ασφάλεια.
 2. Bautherm W / Bautherm G:
  Διογκωμένη πολυστερίνη με (λ=0,036 W/m*K) και (λ=0,032 W/m*K) αντίστοιχα. Πιστοποιημένες για χρήση ειδικά σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
 3. Kapa 11 / Ecoflex / Ecoflex Organic:
  Οργανικοί και ανόργανοι ενισχυτικοί σοβάδες εμποτισμού υαλοπλέγματος.
 4. Bau Mesh 160:
  Yαλόπλεγμα οπλισμού υψηλών αντοχών ειδικά σχεδιασμένο για το σύστημα THERMOKAPA ανθεκτικό στα αλκάλια και την υγρασία.
 5. Monokapa F / Monokapa R / Kapasil F / Granulato:
  Έτοιμοι προς χρήση διακοσμητικοί οργανικοί ελαστικοί σοβάδες ακρυλικής βάσης με τις κοριφαίες αντοχές σε ρωγμές, υγρασία, ρύπους και μύκητες.

 

Αρμονία με τη φύση

 

Σε αρμονία με τη Φύση
Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς ζούμε στους χώρους κατοικίας και στο πώς αυτοί είναι κατασκευασμένοι, από την ικανότητα διαπνοής της τοιχοποιίας ως τη μόνωση του κτιρίου, και από τη χημική ρύπανση ως την ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων.

Η BAUER συνδυάζει την αυθεντία στα εξειδικευμένα χημικά με τη γνώση της αγοράς. Δημιουργεί μοναδικές προσφορές και προϊόντα βασισμένα σε φυσικές, ανανεώσιμες πρώτες ύλες, μένοντας πάντα προσηλωμένη στον τελικό καταναλωτή και πάντα στενά εναρμονισμένη με τη βιομηχανική διαδικασία.

Σύνδρομο Άρρωστου Κτιρίου
Έρευνες του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαικής Επιτροπής πάνω στην ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η ρύπανση του αέρα των εσωτερικών χώρων μπορεί να είναι από 2 μέχρι και 3 φορές χειρότερη από εκείνη του εξωτερικού αέρα.

Το μικροκλίμα των εσωτερικών χώρων, σε συνδυασμό με τη χημική ρύπανση, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα των χώρων που ζούμε, και κατά συνέπεια στην ευημερία μας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 20% του πληθυσμού του δυτικού κόσμου έχει προσβληθεί από το Σύνδρομο του Άρρωστου Κτιρίου (κεφαλαλγίες, ναυτία, ερεθισμοί, αυξανόμενος αριθμός αλλεργικών αντιδράσεων και περιστατικών άσθματος στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικους), για το οποίο ενοχοποιούνται η χαμηλή ποιότητα των δομικών υλικών χημικής προέλευσης και η ανεπαρκής ικανότητα διαπνοής των κτιρίων.

Η χρησιμοποίηση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών τα οποία δεν απελευθερώνουν ρυπογόνες ουσίες μπορεί να συντελέσει σε ένα μικροκλίμα εσωτερικών χώρων με φυσική ικανότητα διαπνοής καθώς και σε υψηλή ενεργειακή απόδοση, καλύπτοντας την ανάγκη για έναν χώρο κατοικίας πιο κοντά στη φύση και εξασφαλίζοντας άμεση άνεση και καλή διαβίωση.

 

Πράσινη μηχανική
Η ενεργειακή κατανάλωση του κτιριακού τομέα αντιπροσωπεύει το 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης και ευθύνεται για το 45% των εθνικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η εξοικονόμηση ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής απόδοσης των κτιρίων αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας του GreenBuilding.

Με τη χρησιμοποίηση φυσικών μονωτικών επιχρισμάτων και μονωτικών κονιαμάτων με δυνατότητα διαπνοής εξασφαλίζεται η βέλτιστη θερμομόνωση, ενώ διατηρείται η ικανότητα διαπνοής της τοιχοποιίας προς όφελος της ευημερίας στο εσωτερικό των κτιρίων, τα οποία γίνονται λιγότερο δαπανηρά όσον αφορά τη θέρμανση και την ψύξη τους, και περισσότερο υγιή και φιλικά προς το περιβάλλον.

Δομικά προϊόντα από την φύση
Η παραγωγή ενός φυσικού προϊόντος απαιτεί βαθιά γνώση πάνω στα φυσικά συστατικά και την χρήση της τεχνολογίας για να έχουμε ένα υλικό απολύτως φιλικό προς τους χρήστες και το περιβάλλον.

Υπάρχουν τρεις οικογένειες φυσικών συστατικών που η BAUER χρησιμοποιεί ως βάση για την παραγωγή των προϊόντων

 • Κρυσταλλικά πετρώματα σε σκόνη όπως το μάρμαρο και ο χαλαζίας
 • Καινοτόμα φυσικά συνδετικά και πρόσθετα όπως οι οργανικές ριτίνες νερού
 • Οικολογικά υδραυλικά συνδετικά κονιάματα όπως η ποζολάνη μειώνοντας την χρήση του τσιμέντου portland με πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οξείδια του σιδήρου και χρώμιο και μεγαλύτερες αντοχές από τα κοινά τσιμέντα

 

 

Εγγύηση Bauer

 • Τεχνογνωσία Bauer
 • 50 χρόνια εμπειρίας
 • Η υψηλότερη ποιότητα και τεχνική αρτιότητα των υλικών
 • Σήμανση CE στο σύστηα και τα προϊόντα
 • Πιστοποίηση ETA (European Technical Approval)
 • Kορυφαία αντοχή, Μοναδική ελαστικότητα, Αξεπέραστη αντοχή σε κρούσεις και ρωγμές
 • Απόλυτη ελευθερία σε αποχρώσεις και υφή της τελικής επιφάνειας
 • Συνεχής εξέλιξη υλικών και κατασκευαστικών μεθόδων για μεγαλύτερη αντοχή και οικονομία

Όλα τα πλεονεκτήματα σε ένα σύστημα

 • Κορυφαία αντοχή και διάρκεια ζωής
  Σχεδιασμένο απο την BAUER για να προστατεύει το κτίριο σας απο κάθε εξωτερική επίδραση για πολλές δεκαετίες.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
  Η πιο αξιόπιστη επένδυση με εγγυημένο κέρδος για όλη την ζωής του κτιρίου.
 • Κορυφαία προστασία από υγρασία και μούχλα
  Υψηλή αδιαβροχοποίηση και άριστη διαπνοή του κτιρίου εξασφαλίζοντας τόιχους χωρίς συμπυκνώσεις υδρατμών και μούχλες.
 • Μέγιστη προστασία από ρωγμές
  Η πλέον αποτελεσματικότερη μέθοδος ανακαίνισης σε παλαιές προσόψεις που έχουν ρωγμές και άλλα προβλήματα προσφέροντας μέγιστη ελαστικότητα, αντοχή και προστασία για πολλές δεκαετίες μειώνοντας τις συστολοδιαστολές των δομικών στοιχείων και την εμφάνιση ρωγμών.

 

Προϊόντα Συστήματος

 

Kappa 11

Ινοπλισμένη κόλλα και σοβάς οπλισμού, τσιμεντοειδούς βάσης, για τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης, πετροβάμβακα κλπ. σε προσόψεις κτιρίων και δάπεδα.

H Kapa 11 προσφέρει αξεπέραστη πρόσφυση, μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις διάτμησης και εγγυάται επαρκή επίπεδα αντοχής για πολλές δεκαετίες.

Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και για την κάλυψη των πλακών με την εφαρμογή του ειδικού υαλοπλέγματος ως αντιρρηγματικός σοβάς οπλισμού και υπόστρωμα για το σοβά τελικής στρώσης στα συστήματα θερμοπρόσοψης.

Έχει μηδενική ολίσθηση και μεγάλο ανοιχτό χρόνο επικόλλησης.

Μορφή: τσιμεντοειδής κονία
Νερό ανάμιξης: περίπου 7-8l για 25kg
Πυκνότητα ξηρού κονιάματος: 1,4 kg/l
Πυκνότητα μίγματος με νερό: 2,0 kg/l


Ecoflex

Ινοπλισμένη κόλλα και σοβάς οπλισμού, τσιμεντοειδούς βάσης, για τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης, πετροβάμβακα κλπ σε προσόψεις κτιρίων και δάπεδα.

H Ecoflex προσφέρει αξεπέραστη πρόσφυση, μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις διάτμησης και εγγυάται επαρκή επίπεδα αντοχής για πολλές δεκαετίες.

Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και για την κάλυψη των πλακών με την εφαρμογή του ειδικού υαλοπλέγματος ως εύκαμπτος αντιρρηγματικός σοβάς οπλισμού και υπόστρωμα για το σοβά τελικής στρώσης στα συστήματα θερμοπρόσοψης.

Έχει μηδενική ολίσθηση και μεγάλο ανοιχτό χρόνο επικόλλησης.


Μορφή: τσιμεντοειδής κονία
Νερό ανάμιξης: περίπου 7-8l για 25kg
Πυκνότητα ξηρού κονιάματος: 1,4 kg/l
Πυκνότητα μίγματος με νερό: 2,0 kg/l


Ecoflex Organic

Ινοπλισμένος, 100% ακρυλικός ελαστικός αντιρρηγματικός σοβάς οπλισμού για επικάλυψη θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης, πετροβάμβακα κλπ σε προσόψεις κτιρίων.

H Ecoflex Organic εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το ειδικό αλκαλίμαχο υαλοπλέγμα BauMesh 160 και προσφέρει αξεπέραστη πρόσφυση, μεγάλες μηχανικές αντοχές σε κρουστικές καταπονήσεις και εγγυάται επαρκή επίπεδα αντοχής για πολλές δεκαετίες.

Ιδανικό υπόστρωμα για το σοβά τελικής στρώσης στα συστήματα θερμοπρόσοψης. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή στην υγρασία.


Μορφή: Πάστα έτοιμη προς χρήση


Bautherm W

Διογκωμένο πολυστυρένιο. Πιστοποιημένες πλάκες για χρήση ειδικά σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) με σήμανση CE σε πάχη 3,5,7,10cm.


Συντ. θερμικής αγωγιμότητας: λ=0,036 W/m*K
Αντίσταση στην φωτιά: class E
Αντίσταση διαπερατότητας υδρατμών μ: 20-30
Τετραγωνικότητα: S1 (±5/1000mm)
Επιπεδότητα: P3 (±10mm)


Bautherm G

Γραφιτούχο διογκωμένο πολυστυρένιο. Πιστοποιημένες πλάκες για χρήση ειδικά σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) σε πάχη απο 3,5,7,10cm.


Συντ. θερμικής αγωγιμότητας: λ=0,032 W/m*K
Αντίσταση στην φωτιά: class E
Αντίσταση διαπερατότητας υδρατμών μ: 20-30
Τετραγωνικότητα: S1 (±2/1000mm)
Επιπεδότητα: P3 (±10mm)


Bau Mesh 160

Υψηλής αντοχής υαλόπλεγμα απο 100% υαλόνημα (fiberglass) με προστατευτική επικάλυψη απο ειδικά πολυμερή κατά των αλκαλικών επιδράσεων για τη συνολική ή μερική ενίσχυση και οπλισμό επιχρισμάτων και στεγανωτιών στρώσεων.

Eιδικά σχεδιασμένο για το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης καθώς και για την καθολική ή μερική ενίσχυση στεγανωτικών επαλείψεων από εποξειδικά, πολυουρεθάνη, ακρυλικές ρητίνες και κονιάματα τσιμέντου και ασβέστη.

Προσφέρει σημαντική δομική ενίσχυση και αποτρέπει την ρηγμάτωση που προέρχεται απο τις θερμοκρασιακές συστολοδιαστολές.


Ανοιγμα καρέ : 4,5 x 4,5 mm. ± 0.2
Βάρος (g/m2): raw net 160 g/m2 ± 5%
Επικάλιψη (g/m2): 26 g/m2 ± 5%


Pro 011

Αστάρι προετοιμασίας βαφών και έγχρωμων σοβάδων με πολύ μεγάλη διεισδυτική ικανότητα που αραιώνεται με νερό και προσφέρει ιδανικό υπόστρωμα στους έγχρωμους, ακρυλικούς σοβάδες και στα ελαστικά επιχρίσματα όπως το Kapalux, Monokapa, Granulato και Plaster fin.

Ενδείκνυται για πορώδη υποστρώματα όπως σοβάδες πρώτης στρώσης, σκυρόδεμα, τούβλα, πορομπετόν, τσιμεντοειδείς συγκολλητικές επιστρώσεις, τσιμεντοκονιάματα κλπ.


Μορφή: Ακρυλικό γαλάκτωμα
Πυκνότητα: 1,00 kg/l


Monokapa Flex

Ελαστικός, διακοσμητικός οργανικός σοβάς έτοιμος προς χρήση σε απεριόριστες χρωματικές επιλογές και σε πολλές επιλογές τελικής υφής της επιφάνειας.

Ο σοβάς Monokapa είναι 100% ακρυλικός και προσφέρει άριστη πρόσφυση σε όλα τα υποστρώματα, κορυφαίες αντοχές στον ήλιο αντίσταση σε σε ρωγμές, εξαιρετική αντοχή στο νερό και την υγρασία και μεγάλη αντοχή σε ρύπους, άλγη και μύκητες.

Επιτρέπει την διαπνοή των δομικών στοιχείων και είναι ιδανικός ως τελική κάλυψη στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.


Μορφή: παστώδης ακρυλικός σοβάς
Διαθέσιμες κοκκομετρίες: F-0,8mm, F-1,0mm, F-1.5mm, F-2.0mm, R-2.0mm


Kapasil

Σιλικονούχος, υδρόφοβος και αυτοκαθαριζόμενος ελαστικός, οργανικός σοβάς έτοιμος προς χρήση σε απεριόριστες χρωματικές επιλογές.

Ο σοβάς Kapasil προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή αντοχή στο νερό και την υγρασία άριστη πρόσφυση σε όλα τα υποστρώματα, κορυφαίες αντοχές στον ήλιο και σε ρωγμές και εξαιρετική αντοχή σε ρύπους, άλγη και μύκητες.

Επιτρέπει την διαπνοή των δομικών στοιχείων και είναι ιδανικός ως τελική κάλυψη στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.


Μορφή: παστώδης ακρυλικός σοβάς σιλικόνης
Διαθέσιμες κοκκομετρίες: F-0,8mm, F-1.5 mm


Granulato

Έτοιμος προς χρήση ακρυλικός σοβάς με έγχρωμα χαλαζιακά αδρανή με ειδικά διαβαθμισμένη κοκκομετρία για την δημιουργία μιας αδρής διακοσμητικής επιφάνειας σε πολλές χρωματικές επιλογές.

Χρησιμοποιείται για την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών.

Είναι κατάλληλος για εξωτερικές επιφάνειες προσόψεων κτιρίων, ακόμη και πολύ ψηλών κτιρίων που δέχονται σημαντικές ποσότητες βρόχινων νερών.

• Ανθεκτικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία • Υψηλή ελαστικότητα • Πλήρη υδατοαπωθητικότητα • Άριστη ικανότητα διαπνοής του δομικού στοιχείου. Συμβατά υποστρώματα: • Σκυρόδεμα • Κονιάματα • Γυψοσανίδες • Ξύλο • Μέταλλο • ΜDF.
 

Μορφή: παστώδης σοβάς χαλαζιακών


Elastosil

Ελαστικό, επαλειφόμενο στεγανωτικό 2 συστατικών. Κατάλληλο για πλήρη και μόνιμη στεγανοποίηση σκυροδέματος, πλινθοδομής, σοβάδων και γενικώς ορυκτών δομικών υλικών.

Το Elastosil έχει την δυνατότητα να γεφυρώνει επιφανειακές ρωγμές μεγάλου εύρους ακόμα και μεγαλύτερου των 2mm και είναι ιδανικό για στεγανοποίηση σε επιφάνειες που παρουσιάζουν ή πρόκειται να παρουσιάσουν τριχοειδείς ρωγμές λόγω συστολοδιαστολών ή δονήσεων π.χ. επιφάνειες που πρόκειται να καλυφθούν με πλακίδια (μπαλκόνια, ταράτσες, πισίνες, μπάνια κλπ), ανεστραμμένα δώματα, υπόγειες δεξαμενές, ζαρντινιέρες επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά όπως ταράτσες κλπ.

Αντέχει σε θετική και αρνητική πίεση νερού και η επιφάνεια παραμένει υδρατμοπερατή. Κατάλληλο για δεξαμενές πόσιμου νερού.

Το Elastosil είναι προϊόν 2 συστατικών τα οποία παρέχονται σε συσκευασίες έτοιμα προς ανάμιξη πριν την εφαρμογή τους και το μίγμα επαλείφεται με βούρτσα εύκολα και οικονομικά.


Μορφή: Ξηρή κονία τσιμεντοειδούς βάσης (A), ακρυλικό γαλάκτωμα (Β)
Μέγιστο πάχος εφαρμογής (2 στρώσεις): ≤5 mm
Ελάχιστο πάχος εφαρμογής (2 στρώσεις): ≥2 mm

 

 


Εγγύηση Bauer

 • Τεχνογνωσία Bauer
 • 50 χρόνια εμπειρίας
 • Η υψηλότερη ποιότητα και τεχνική αρτιότητα των υλικών
 • Σήμανση CE στο σύστημα και τα προϊόντα
 • Πιστοποίηση ETA (European Technical Approval)
 • Kορυφαία αντοχή, Μοναδική ελαστικότητα, Αξεπέραστη αντοχή σε κρούσεις και ρωγμές
 • Απόλυτη ελευθερία σε αποχρώσεις και υφή της τελικής επιφάνειας
 • Συνεχής εξέλιξη υλικών και κατασκευαστικών μεθόδων για μεγαλύτερη αντοχή και οικονομία

Όλα τα πλεονεκτήματα σε ένα σύστημα

 • Κορυφαία αντοχή και διάρκεια ζωής.
 • Σχεδιασμένο από την BAUER για να προστατεύει το κτίριο σας από κάθε εξωτερική επίδραση για πολλές δεκαετίες.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Η πιο αξιόπιστη επένδυση με εγγυημένο κέρδος για όλη την ζωής του κτιρίου.
 • Κορυφαία προστασία από υγρασία και μούχλα.
 • Υψηλή αδιαβροχοποίηση και άριστη διαπνοή του κτιρίου εξασφαλίζοντας τοίχους χωρίς συμπυκνώσεις υδρατμών και μούχλες.
 • Μέγιστη προστασία από ρωγμές.
 • Η πλέον αποτελεσματικότερη μέθοδος ανακαίνισης σε παλαιές προσόψεις που έχουν ρωγμές και άλλα προβλήματα προσφέροντας μέγιστη ελαστικότητα, αντοχή και προστασία για πολλές δεκαετίες μειώνοντας τις συστολοδιαστολές των δομικών στοιχείων και την εμφάνιση ρωγμών.

Σας περιμένουμε στο κατάστημα μας στη Λήμνο για να βρούμε μαζί τα ιδανικά οικοδομικά υλικά για την κατασκευή σας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Κατή Μαρία & Σια ο.ε. | Οικοδομικά Υλικά 
1 χλμ. Μούρδου - Μυρίνας / Λήμνο
Τηλ. 2254071940  Κιν. 6972236317